نیمه دررفتگی کشکک زانو یکی از آسیب های شایع زانو است که معمولا در افراد ورزشکار که زیاد می دوند مانند فوتبالیست ها و بسکتبالیست ها رخ می دهد.
این آسیب هنگامی رخ می دهد که ضربه شدیدی به زانو در حالی که در وضعیت خمیده قرار دارد، وارد شود.
بسته به شدت نیمه دررفتگی کشکک زانو ، حرکت نکردن کشکک در مسیر صحیح خود میتواند بدون علامت باشد یا بحدی جدی باشد که سبب دررفتگی زانو شود.
شایع ترین علامت دررفتگی کشکک زانو درد شدید در اطراف زانو است ، که این درد در ابتدای آسیب بسیار شدید است و با حرکت دادن زانو تشدید می شود.
درد زانوی ناشی از این آسیب تا زمانی که کشکک زانو سر جایش قرار نگیرد ادامه خواهد داشت و سبب حساسیت به لمس و فشار خواهد شد.
برای درمان این آسیب ابتدا باید میزان آسیب مشخص شود ؛ برای این منظور پزشک ابتدا اقدام به معاینه فیزیکی زانوی بیمار کرده و در صورت نیاز از روش های تصویربرداری همچون رادیوگرافی بهره می برد و بر اسا شدت آسیب ایجاد شده مناسب ترین شیوه درمانی را اتخاذ می کند.
استراحت دادن به زانو ، توقف فعالیت های ورزشی و پرهیز از هرگونه حرکتی که سبب وارد شدن فشار به کشکک زانو شود یکی از مهم ترین بخش های کمک به فرایند درمان نیمه دررفتگی کشکک زانو است ، چراکه در صوتری که بیمار به زانوی خود استراحت ندهد ممکن است مشکلاتش تشدید و عوارض بیشتری برای وی ایجاد شود.
قرار دادن کمپرس یخ بر روی زانوی آسیب دیده ، استفاده از بانداژهای الاستیک برای اعمال فشار کنترل شده به زانو و استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن در کاهش درد و التهاب زانو آسیب دیده موثر هستند.
بهترین راه برای اعمال فشار بر ناحیه آسیبدیده و کاهش درد و تورم است.
ممکن است پزشک با تجویز بریس های مخصوص اقدام به قرار دادن کشکک در محل اصلی خود کند.
استفاده از عصا یا واکر تا زمان بهبودی کامل برای جلوگیری از وارد شدن فشار به زانو و یا دررفتگی مجدد توسط پزشک توصیه می شود.
فیزیوتراپی به عنوان موثرترین بخش درمان آسیب های ارتوپدی از جمله این آسیب شناخته می شود.
فیزیوتراپی دامنه حرکتی زانو را بهبود بخشیده و نقش موثری در پیشگیری از آسیب دیدگی مجدد دارد.
فیزیوتراپی زانو با هدف بهبود دامنه حرکتی زانو ، افزایش قدرت عضلات و اصلاح الگوی راه رفتن پس از نیمه دررفتگی کشکک زانو توصیه می شود.
بازیابی توانایی های ورزشی فرد ورزشکار پس از این آسیب نیز نیازمند فیزیوتراپی ورزشی است.
در صورتی که زانوی فرد دچار دررفتگی مکرر شود پزشک انجام جراحی را توصیه می کند ، در این موارد جراحی اغلب به روش آرتروسکوپی انجام می گیرد.
پس از جراحی نیز فیزیوتراپی برای کمک به فرایند بهبودی و کاهش عوارض ناشی از جراحی و همچنین بهبود دامنه حرکتی مفصل زانو امری ضروری است.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی خوب در غرب تهران – فیزیوتراپی در شهران – فیزیوتراپی ورزشی – فیزیوتراپی در جنت آباد – فیزیوتراپی در کن – فیزیوتراپی زانو در غرب تهران